>> home >> over co-efficiënt >> de kracht van en/en

Wij geloven in de Kracht van EN/EN

Te vaak komen we in deze hoog dynamische wereld in de verleiding te kiezen tussen het een of het ander. Onze ervaring is dat we met onze klanten bovengemiddelde resultaten bereiken als we dimensies die als té verschillend worden beschouwt toch met elkaar verenigen.. Hieronder zijn een paar belangrijke EN/EN aspecten van ons en uw werk beschreven.

Blauwe én rode processen

Iedere organisatie bestaat uit 7 elementen*) waarmee zij zich onderscheidt van haar concurrenten.

Strategy, Structure en Systems vormen samen de harde, ofwel de blauwe processen. Deze elementen zijn duidelijk te onderscheiden. De zachte, ofwel de rode elementen zijn: Skills, Staff en Style. Samen draaien de elementen rondom het hart van de organisatie: de gezamenlijke waarden. De Shared Values vormen het fundament en geven richting. Deze rode elementen worden bepaald en beïnvloed door de mensen in de organisatie en ze veranderen permanent. Iedere verandering in één van de elementen heeft een grote impact op de gehele organisatie.

Wij helpen organisaties om alle elementen goed tot hun recht te laten komen. Met het inrichten en afstellen van de blauwe processen. EN met het vormgeven en optimaliseren van de rode processen. Zodat de organisatie succesvol is als geheel. En loopt als een goed geoliede machine.

*) Peters & Waterman, “In Search of Excellence” (1982).

Theorie én praktijk

Modellen, grafieken, systemen, structuren, stappenplannen. We vinden ze allemaal prachtig en we hebben een grote gereedschapskist vol met theoretische tools. EN die moeten allemaal in dienst staan van de praktijk. Geen wollige analyses of langdradige rapporten waar niemand meer in kijkt. Wél duidelijke acties en plannen die gewoon werken in de praktijk. En verantwoordelijkheden voor iedereen duidelijk.

Hard werken én plezier

Onze aanpak kan heel rigoureus zijn en uitdagend. Klanten kunnen verrast zijn door de nieuwe inzichten en de aanpak. Het is niet erg om hard te moeten werken aan een plan dat leidt tot betere resultaten. Dat is heerlijk. EN we geloven er heilig in dat het leereffect in organisaties exponentieel wordt vergroot als het gebeurt in een omgeving die veilig is, inspirerend en gewoon leuk!

Veeleisend én betrokken

We willen mensen uitdagen om uit hun ‘comfort zone’ te komen. Om verbeteringen te zien én te willen realiseren. Om nét dat beetje extra te geven. EN we willen dat doen op een respectvolle manier, met aandacht voor iedere persoon. En voor ieders behoeften. Hard voor “de zaak”. Zacht voor “de mens”.

Idealistisch én pragmatisch

We springen iedere dag enthousiast ons bed uit om de wereld een stukje beter te maken. Om organisaties te helpen beter te presteren en om mensen in staat te stellen om hun eigen, persoonlijke kwaliteiten het best tot hun recht te laten komen. Dat is ons ideaal. EN we zijn erg pragmatisch over het realiseren van resultaat door concrete acties. Het blijft niet bij een visie, resultaat is hetgeen dat telt.