>> home >> over ons >> Louis Brackel

Louis Brackel (1964)
Contact

Kernwoorden

Huidige professionele activiteiten

De projecten waarin ik werkzaam ben, liggen op het terrein van

Mijn focus ligt op het op het realiseren van structurele prestatieverbetering bij profit- en non-profitorganisaties. Ik ben ook actief als coach om het beste uit mensen te halen.

Financieel management - advisering en implementatie,

een greep uit de uitgevoerde projecten

Financieel management - overig

Lean management

Coaching en Training

Wat drijft mij?

in mijn huidige professionele activiteiten

CV

Ik ben afgestudeerd als bedrijfseconoom in 1986. Mijn eerste functie was controller bij Elsevier Science Publishers. Het advieswerk trok toen al en na een aantal jaren stapte ik over naar BDO Accountants en Adviseurs. Hier was ik als adviseur zowel als interim manager (o.a. bij een groot uitzendbureau) als projectmatig bezig. Kostenbeheersing, planning & control en performance management waren mijn specialiteiten.

Tijdens de post doctorale studie Registercontroller was ik Finance en Informatie Manager bij Geveke. Daar heb ik ondermeer een sturende rol gehad bij de invoering van een ERP pakket en bij het doorvoeren van een Business Process Redesign operatie, in combinatie met Lean, voor de hele organisatie. Hierna trok het advieswerk weer en werd ik adviseur bij Berenschot. Sinds 1999 heb ik als zelfstandig organisatie adviseur mijn sporen verdiend bij grote (beursgenoteerde) ondernemingen, bij ministeries en bij uitvoeringsorganisaties van de rijksoverheid.

Vroegere werkgevers:

Berenschot

Berenschot

PONCAT

PONCAT (ex-geveke)

BDO

BDO

Reed Elsevier

Reed Elsevier

Koninklijke Luchtmacht

Koninklijke Luchtmacht

Opleidingen

Training Werken met kernkwadranten (Daniel Ofman, 2007)
Certification Professional Co-Active Coach (Coaches Training Institute i.s.m. Schouten & Nelissen, 2006)
Licentietraining Life® Life Orientations gedragsmodel (Match B.V., 2006)
Bedrijfseconomie - Erasmus Universiteit (diploma1987),
Registercontroller - Postdoctoraal VU Amsterdam (diploma 1995)

Buiten werk en opleiding

Ik gaf colleges aan de Universiteit Nijenrode en op de postdoctorale controllersopleiding van de Erasmus Universiteit.
En ben docent aan de faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Utrecht. Ben actief lid van de Vereniging van Registercontrollers (VRC), het Controllers Instituut (CI) en de Vereniging van Financieel Economisch Managers (Finem) en ik heb een bijdrage mogen leveren aan de Finem publicaties "De Balanced Scorecard" en "Beyond Budgeting" (laatste verschijnt medio 2006).
Ik was op de Studiedag Innovaties, budgettering en high performance organisaties aan de Vrije Universiteit van 21 juni 2006 gastspreker, tesamen met dr. André de Waal en prof. dr. Tom Groot.
Publicaties: artikel in het Handboek Financieel Administratieve Modellen onder de titel "Kostencalculaties als ondersteuning van het beslissingsproces".

Privé

Ik ben in 1964 in Heeze geboren en opgegroeid in Alphen aan de Rijn. Ik ben een echt buitenmens en hou van golf, fietsen op m’n mountainbike, zeilen en hockey. Speel sinds kort weer mee als reserve in het 40+ hockeyteam en voor hockeyclub Schaerweijde ben ik wedstrijdsecretaris.
>> Zie artikel over mij in het AD van 28/10/2007 (PDF - 326 kB)

drs L.G.M. Brackel RC (1964) is verbonden aan o.a.:

Zie verder voor coaching:"You’ll never achieve success
unless you like what you are doing"