>> home >> over ons >> Gerard Kemps

Gerard Kemps (1950)
Advies en begeleiding op het gebied van leiderschap, samenwerking en organisatieontwikkeling.

Gezonde samenwerking en evenwichtige persoonlijke ontwikkeling vormen de basis voor een leven en loopbaan in balans. Dit vraagt om momenten van herijking van samenwerkingsprocessen en reflectie op het eigen functioneren.
In mijn trainingen en Coachingsgesprekken van zowel groepen als individuen   worden de deelnemers zich bewust van onwenselijke barrières en ingesleten gewoontes die dit evenwicht kunnen verstoren. Er worden keuzes gemaakt over belangrijke zaken in werk en persoonlijke situatie, waardoor functioneren aantoonbaar beter wordt.

Ik heb ruim 25 jaar bedrijfservaring in verschillende branches, in functies op het gebied van Sales, Marketing en General Management, in oude en nieuwe economie en daarnaast heb ik me gericht op bestuurlijke activiteiten in brancheverenigingen zoals de RAI en in de sportwereld. In deze periode heb ik een brede kennis opgebouwd en een groeiende belangstelling gekregen voor een praktische aanpak van samenwerkingsproblemen, gedragsverandering en intermenselijke verhoudingen. Mijn commerciële achtergrond is vooral van grote waarde bij mijn opdrachten als coach/consultant, waarbij ik optreed als sparring partner voor leidinggevenden bij de ontwikkeling van veranderprocessen en het uitzetten van nieuw beleid.
Met de objectieve blik van een buitenstaander en de kennis van een insider ga ik het gesprek aan, zie de ‘blinde vlekken’ die kunnen ontstaan, open andere perspectieven, waardoor versnelling en verdieping mogelijk wordt.

In dit proces gebruik ik diverse bewezen methodieken. Ik bied echter geen theoretisch standaardmodel, maar ontwerp een programma op maat voor de specifieke problematiek die ik bij mijn klanten tegenkom, zowel voor groepen als individueel. Mijn aanpak is altijd gericht op de praktijk, zodat mensen zich onmiddellijk herkennen in de materie en deze ook gemakkelijk gaan toepassen in het werk.
Individuele Coaching ná een groepstraining zorgt voor een persoonlijk commitment van de deelnemers. Herkenbaar, toepasbaar, werkbaar.

Mijn inzet is mogelijk op verschillende terreinen: zelfreflectie en persoonlijke groei, communicatie, effectieve verkoopvaardigheden, samenwerking en leiderschap, zowel individueel als op teamniveau.
De trainingen kunnen gegeven worden in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.

CV

Na de HBS  studeerde ik Commerciële Economie aan de HEAO te Arnhem.

Gestart in Verkoop en later Product Management in de Foodsector bij Meneba Bakkerijen BV te Rijswijk.

Vanuit mijn Marketing expertise werd ik door AGFA Gevaert Benelux aangetrokken als Marketing Manager en groeide daar uit tot Divisie Manager Consumer Products.

Om mij te bekwamen in alle aspecten van Verkoop werkte ik 2,5 jaar bij Publimedia, de volledig op verkooptechniek gerichte uitgever van de Gouden Gids.

Om Marketing en Verkoop harmonieuzer te verbinden, werkte ik daarna bij Bürmann Tetterode in de Management Development Group, gestationeerd bij  het Speelgoedbedrijf Otto Simon als Commercieel Manager, met veel internationale- en juridische activiteiten.

Na deze grondige leerschool in diverse functies en markten, consumenten en B-to-B,  werd ik General Management bij Varta Benelux, waar ik een tweetal industriële divisies leidde.

Een zeer spraakmakende plek in mijn loopbaan vond ik bij BEN Nederland (nu: T-Mobile), waar ik aan de wieg stond van de geboorte van BEN als organisatie. Ik was daar Directeur Sales, Distribution and Logistics.

Inmiddels was ik mij steeds meer gaan verdiepen in het belang van de intermenselijke processen  voor een goed werkklimaat en de aantoonbare invloed daarvan op de bedrijfsresultaten. Deze inzichten wilde ik combineren met een al langer levend verlangen naar zelfstandig ondernemerschap.
 Ik werkte aan bedrijfsovernames en –deelnemingen, positieverbetering van Nederlandse atleten, diverse projecten rondom de Olympische Spelen in Sydney 2000  i.s.m. NOC*NSF, consultancy voor jonge ondernemers en meer, tot ik in 2004 koos voor mijn Coaching&Training loopbaan. Full focus op het begeleiden van leidinggevenden, zowel individueel als in teamverband. Ik volgde diverse studies en ontdekte de kracht van allerlei methodieken, die mijn klanten kunnen helpen nog veel meer uit hun leven te halen, keuzes te maken en meer in balans te komen.

In dezelfde periode ontwikkelde ik mij intensief in de wereld van het vrijwilligers management. Een ideale plek om bestuur vanuit de mens te ervaren en beweging te brengen vanuit motivatie, (eigen)overtuiging, commitment en plezier. Aanvankelijk als Voorzitter van de Leidse Rugby Club DIOK, momenteel als Voorzitter van de Nederlandse Rugby Bond. 

Vroegere werkgevers:

T-Mobile

T-Mobile

VARTA

VARTA

Otto Simon

Otto Simon

Gouden Gids

Gouden Gids

Meneba

Meneba

NOC* NSF

NOC * NSF

 

Privé:

Gehuwd met Marijke en vader van 3 kinderen. Woonachtig te Zwammerdam."The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes but in having new eyes"

- Marcel Proust