>> home >> over ons >> Paul Brackel

Paul Brackel (1946)

Paul is adviseur op het gebied van e-Business en het gebruik van informatietechnologie voor verbetering van bedrijfsprocessen.

Paul begeleidt executives en leiding gevenden bij het analyseren en plannen van verbeteringen op het gebied van

Daarnaast is hij sparring partner en levert hij

Bovenstaande advies rol is een onderdeel van Business Management van Co-Efficient Management Consulting. Het gaat hier over de blauwe processen (strategy, systems en structure) die samen met de rode processen (staff, skills, style en shared values) het functioneren van een organisatie bepalen.

Dertig jaar ervaring bij Unilever maakt hem een allrounder op het gebied van ICT. Niet alleen rond het invoeren van ICT voor de verbetering van bedrijfsprocessen binnen het eigen bedrijf, maar ook met klanten en leveranciers.

Paul heeft een passie voor het werken met mensen en groepen. Hij brengt een denkproces op gang dat inzicht verschaft in noodzakelijke veranderingen in processen en vaardigheden. Daarbij heeft hij een talent om potentiële blokkades in het vizier te krijgen en uit de weg te ruimen. Last but not least het uitwerken van de business case essentieel voor succes en voor het verkrijgen van een sterk management-commitment.

Kernwoorden

CV

Paul is afgestudeerd in 1972 als ingenieur aan de TU van Delft. Na een korte tijd in het onderwijs is hij in 1975 gaan werken bij Unilever. In de dertig jaar die hij voor Unilever gewerkt heeft (te omschrijven als ‘never a dull moment’) heeft hij ICT projecten gedaan op het gebied van supply chain, inkoop management en marketing & verkoop informatie. De schaal waarop dit zich dit afspeelde werd in de loop der jaren steeds groter en het accent van de projecten verschoof steeds meer naar het managen van proces verandering. De laatste tien jaar deed Paul projecten op Europees niveau. Het management van de transitie van de ICT toepassingen en infrastructuur naar het nieuwe millennium (‘jaar 2000’) is een goed voorbeeld van een change management project. Dit werd uitgevoerd op wereldschaal voor een divisie van Unilever. Ook was hij enkele jaren controller voor één van de Nederlandse Unilever bedrijven. Tot medio 2006 hield hij zich bezig met risk management, IT security en compliance met de Amerikaanse Sarbanes Oxley wetgeving.

Vroegere werkgevers:

Unilever

Unilever

Huidige professionele activiteiten

Op nationaal nivo is Paul voorzitter van twee platforms die zich bezig houden met het creëeren van de randvoorwaarden voor interoperabiliteit tussen bedrijven (e-Business). Een aantal voorbeelden van interoperabiliteit:

Om interoperabiliteit te realiseren worden in het algemeen drie zaken ontwikkeld: een beschrijving van bedrijfsprocessen, definitie van de uit te wisselen berichten en de business case. Eén van de groepen die hij leidt is aktief in de uitzendbranche en een tweede op het terrein van internet op mobiele telefoons.

Daarnaast leid Paul een European Council on e-Procurement waarbij vertegenwoordigers van 20 Europese multi-nationals drie keer per jaar bijeenkomen om ‘best practices’ op het gebied van inkopen over het internet uit te wisselen. Ook is Paul als consultant door de Europese Commissie aangezocht om een Industrie workshop op het gebied van e-Business te begeleiden.

Wat drijft hem ?

Buiten werk en opleiding

Hij heeft 20 jaar geleden mede de stichting ITC Oss opgericht en is sinds die tijd voorzitter.
Dit is een stichting die PC trainingen voor werkzoekenden en werknemers organiseerde. De kick van dit soort zaken, vindt hij, is dat je aktief samenwerkt met een groep gedreven mensen met het doel om een aktiviteit op basis van externe financiering te starten, die zich daarna op commerciële basis moet waarmaken.

Paul is lid van de Kiwanis service club ‘Utrechtse Heuvelrug’ die fundraising projecten organiseert ten behoeve van kinderen. Het realiseren van dergelijke projecten geeft enorm veel voldoening.

Privé

Hij is flink wat jaren getrouwd met Joska. Ze wonen mooi op de Utrechtse Heuvelrug met gezellige mensen om hen heen. Ze genieten van twee volwassen kinderen en twee kleinkinderen. Sport vindt hij heerlijk: zomers golf en tennis in de winter. Zijn belangrijkste hobbies zijn digitale fotografie (met o.a. Photoshop) en flightsimulation.



"Problems can be seen as opportunities for positive change"