>> home >> over ons >> Sabijn Dullaart

Sabijn Dullaart (1973)

Personal Statement

Trainer en coach

Typerend aan de werkwijze van Sabijn is haar creatieve en ondernemende aanpak, om met enthousiasme en inspiratie dingen in beweging te brengen. Sabijn maakt graag programma’s op maat én zij faciliteert workshops op het gebied van leiderschap, coaching vaardigheden, communicatie en bewustzijnontwikkeling. Naast de workshops heeft zij veel plezier in het begeleiden en coachen van management teams en individuele coaching begeleidingtrajecten.

CV

Sabijn begon haar carrière bij een innovatieve onderneming Teamwork Technology waar zij meewerkte aan het destilleren van de methodiek van de conceptionele fase van productontwikkeling. Vervolgens werkte zij als facilitator en co-trainer bij Centre for Innovative Leaderhip, een adviesorganisatie die zich bezighield met het bewerkstelligen van lerende organisaties.
In 2000 vertrok zij naar Brussel om te werken voor de Europese management consultancy EPPA (European Public Policy Advisors). Zij werkte aan de kwaliteitsverbeteringen en financiële organisatie van de holding, alsook als consultant voor de Europese Gemeenschap.
In de jaren daarna was zij betrokken als interne change-agent in het semi-overheidsbedrijf BTC (Belgische Technische Co-operatie). Aldaar werkte zij mee in de reorganisatie ter bevordering van de accountability en efficiëntie van BTC.
In de loop van het jaar 2005 verliet zij de organisatie en vestigde zich weer in Nederland waar zij inmiddels een succesvolle praktijk heeft als freelance trainer en coach, team coach en leiderschapsontwikkeling.

Opleidingen

Sabijn Dullaart studeerde organisatiekunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tijdens haar Masters specialiseerde zij zich in de diversiteit van organisatie culturen en de rol van het individu.
Sabijn is opgeleid door de ICF geaccrediteerde Coach opleiding van het Coaches Training Institute (CTI). Deze opleiding wordt in Nederland aangeboden door Schouten& Nelissen. Daarvoor heft zij een opleiding gedaan in ‘Coaching for Results’bij het Center of Creative Leadership in Brussel, inclusief het gebruik van Myers-Briggs Type Indicator.
In de tussentijd heeft Sabijn verschillende Leiderschapsprogramma’s gevolgd, de basistraining voor Spiral Dynamics Integral, en is zij opgeleid in het werken met de laatste modellen en methoden van Peter Senge, Ken Wilber, Joseph Jaworski over the Art of Hosting, U-Process e.a.

Privé

Sabijn is geboren en getogen in Zeist. Reizen is altijd een grote hobby geweest, zowel voor werk als privé.  In talen en culturen heeft zij vele variaties gezien en in zich opgenomen.  De basis van haar praktijk is wel duidelijk in Nederland gevestigd.

Sabijn is tevens actief in een aantal vrijwillige initiatieven op het gebied van coaching van jonge mensen, duurzaam ondernemen, innovatieve netwerken en initiatieven. Voorbeelden:
Center for human emergence
Blikopener
Communation netwerk


"Everything that irritates us about others can lead us
to an understanding of ourselves."

–Carl Jung