>> home >> over ons >> Bas Arends

Bas Arends (1971)

Kernwoorden

Huidige professionele activiteiten

Ik train veel leidinggevenden, zodat ze zich versterken in hun rol. Naast vaardigheden, pak ik de essentie van leiderschap ook op: leidinggeven aan jezelf. ‘Waar sta ik voor?’, ‘Wat wil en kies ik?’ Dat zijn vragen, waarmee je als leider begint een koers uit te zetten. Vanuit de verbinding met jezelf, kun je je ook verbinden met anderen. Je gaat anderen inspireren.
Naast training begeleid ik ook teams. Teams die effectiever samen willen werken, minder eilandjes, meer samen en conflicten onderling goed kunnen bespreken. Dat is waar ik voor sta. Dit doe ik vanuit het gedachtengoed van ORSC, waarbij ik het team als een zelfstandig systeem ziet, dat in staat is zelfstandig haar vraagstukken op te lossen. Ik faciliteer en confronteer.
Ook coach ik mensen uit organisaties met veel plezier. Ik geloof in de kracht en het potentieel van mensen. Dat is waar ik ook altijd mee start. Dit geeft mensen energie. Vanuit daar pakken we de persoonlijke vraagstukken die er liggen op. Samen, op het puntje van de stoel, aan de slag met leuke en spannende experimenten. Hierdoor ontdek je weer al je mogelijkheden en bent in staat je ware kracht in te zetten en de juiste keuzes te maken.
Ik coach zowel in het Nederlands als in het Engels.

CV

Ik ben afgestudeerd als leraar in 1992 en Psycholoog Arbeid & Organisatie in 1997. Ik heb 10 jaar gewerkt als trainer, adviseur en coach bij Schouten & Nelissen op het gebied van Leiderschap, Management, Teams en Coaching. Ik maakte op maat trajecten voor diverse middelgrote en grote organisaties, zoals de Nederlandse Bank, Smurfit Kappa, ABN AMRO en Interpolis. In die periode heb ik ook met veel plezier gewerkt als projectmanager voor de Europese Commissie, waarbij ik sturing gaf aan 35 internationale consultants en backoffice.
Na een sabbatical met mijn gezin, heb ik mijn professionele ontwikkeling verder opgepakt en startte mijn eigen onderneming op het gebied van Coaching voor managers en professionals, Teamcoaching en leiderschapstrajecten.

Wat drijft mij?

Vroegere werkgevers:

BT Group
Schouten & Nelissen

Opleidingen

Privé

Ik ben in 1971 in Nijmegen geboren. Dit is waar ik nu weer woon, samen met mijn vrouw en twee zonen. Ik heb een grote passie voor reizen. Ik ben twee maal een half jaar op reis geweest, de laatste keer samen met gezin. Daarnaast haal ik nog steeds veel voldoening uit sporten. Hardlopen, wielrennen en skiën is wat ik nu doe. Daarnaast? Genieten! Heerlijk eten (en koken), een mooi glas wijn en in de buitenlucht lekker in de zon.

 


"Als je echt iets wilt,
spant de hele wereld samen
om je daarbij te helpen."

– Paulo Coelho